ГоловнаСуспільствоЖиття

До кінця року Київ має намір придбати 70 екоавтобусів, - Кличко

Автобуси куплять у рамках співпраці з ЄІБ і ЄБРР. 

До кінця року Київ має намір придбати 70 екоавтобусів, - Кличко
Фото: Facebook/Кличко Мер

До кінця цього року столична влада планує закупити близько 70 екологічних автобусів за стандартом Євро-5. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко, передає пресцентр КМДА.

"Не секрет, що головною причиною забруднення повітря в Києві є велика кількість автомобілів. Тому поряд з поліпшенням ситуації з трафіком ми закуповуємо для міста «зелений» - екологічний - громадський транспорт. Ідеться про придбання для Києва екологічних автобусів. На першому етапі, до кінця цього року, близько 70 одиниць за програмою «Зелені міста» в рамках співпраці з ЄІБ і ЄБРР", - зазначив Кличко.

За його словами, поступове збільшення кількості екотранспорту в Києві сприятиме поліпшенню екологічної ситуації в місті.

Віталій Кличко зазначив, що столиця має проблему з перевантаженням автотранспортом.

"Сьогодні в місті близько 1,1-1,2 млн авто і приблизно 200-300 тисяч автомобілів приїжджає щодня з області. Люди їдуть у столицю на роботу, у справах. До того ж, через Київ їде транзитний транспорт. Згідно з даними експертів, до 40% транспорту до столиці - транзитний. При тому, що вулиці, дороги, мости, більшість з яких будували кілька десятків років тому, розраховані приблизно на 900 тис. автомобілів", - додав мер.

Він зазначив, що тільки за останні три роки трафік у місті зріс на 30 відсотків.

"Шляхи вирішення проблеми - це створення паркінгів на в'їзді в місто, систематизація руху громадського транспорту в столиці, наведення порядку з паркуванням. І ключове питання - добудова Великої окружної дороги, яка «забере» на себе транзитний транспорт", - зазначив Віталій Кличко.

Він додав, що важливим питанням є також зниження навантаження на мости в місті. Вони сьогодні перевантажені більш ніж на 100%. Зменшити навантаження на мости допоможе відкриття до кінця цього року автосполучення Подільсько-Воскресенським мостом.

Нагадаємо, в жовтні 2019 року Київська міська рада схвалила залучення €120 млн від Європейського банку реконструкції та розвитку на нові вагони метро і трамваї. "Київський метрополітен" отримає €50 млн, "Київпастранс" - €70 млн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram