ГоловнаСуспільствоОсвіта

Суд продовжив слідство щодо розтрат на будівництві шкільних стадіонів на Позняках

Будівництво шкільних стадіонів відкладається щонайменше на півроку.

Суд продовжив слідство щодо розтрат на будівництві шкільних стадіонів на Позняках
Фото: Макс Требухов

Розслідування у кримінальній справі, пов'язаній з розтратою бюджетних коштів на реконструкції шкільних стадіонів у Дарницькому районі Києва, продовжено ще на півроку. Відповідне рішення прийняв Печерський суд Києва за клопотанням слідчого, який веде справу.

Суддя С.Вовк дозволив продовжити слідчі дії у кримінальному провадженні № 42018101060000062, відкритому 3 березня 2018 року, до 27 червня 2020 року.

Зокрема, слідству знадобився додатковий час на проведення судово-почеркознавчої експертизи для встановлення факту підписання актів приймання-виконаних робіт і платіжних доручень. Експертизу повинні пройти підписанти з боку замовника робіт (Управління освіти Дарницької РДА), генпідрядника та субпідрядних організацій.

Рішення суду про продовження слідства з'явилося на наступний день після виходу матеріалу LB.ua про те, що в Дарницькому районі столиці дві школи, які обслуговують кілька мікрорайонів Позняків, залишилися без стадіонів. Багатомільйонна реконструкція існуючих стадіонів, на яку планувалося направити близько 90 млн грн, зупинилася через відкриття кримінальних справ за підозрою у розтраті бюджетних коштів на цих об'єктах. Внаслідок цього 3 тис. школярів третій рік позбавлені можливості займатися фізкультурою на вулиці, а жителі мікрорайону позбавлені загальнодоступних зон для занять спортом.

За даними LB.ua, міська влада не буде направляти кошти на оголошення нових тендерів з реконструкції стадіонів до рішення суду у кримінальній справі. Оскільки слідство продовжене ще на півроку, то передача справи до суду відкладається ще щонайменше на півроку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram