ГоловнаСуспільствоЖиття

У Львові сусідам, які повернулися з Китаю, викликали "швидку", запідозривши в них коронавірус

Виклик виявився хибним.

У Львові сусідам, які повернулися з Китаю, викликали "швидку", запідозривши в них коронавірус
Фото: facebook.com/igor.zinkevych

Львів'яни викликали медичних працівників до сусідів, які повернулися з Китаю, оскільки запідозрили у них уханський коронавірус.

Про це повідомив керівник ГО "Варта 2" Ігор Зінкевич.

За його словами, виклик про хворих, які нещодавно повернулися з Китаю, надійшов від жителів вул. Насипної.

Фото: facebook.com/igor.zinkevych

Як видно з фотографії, зробленої випадковим свідком і опублікованої Ігорем Зінкевичем у фейсбуці, щоб уберегтися від небезпечного вірусу, медики прибули на виклик у спецкостюмах, водій "швидкої" - в масці. Однак медики у квартиру не потрапили, адже вдома нікого не було. Тому підтвердити чи спростувати інформацію про коронавірус так і не вдалося.

"Самі ж медики вважають, що це фейкова інформація від доброзичливих сусідів чи друзів, які викликали бригаду", - додав Ігор Зінкевич. Він нагадав, що за недостовірну інформацію для виклику спеціальних служб передбачено покарання.

Як повідомляли, 2 лютого в аеропорт "Бориспіль" звернулися двоє пасажирів через підозру захворювання на коронавірус 2019-nCoV. Їх госпіталізували в в Олександрівську лікарню. За результатами досліджень їм установлено діагноз ГРВІ. Також відхилено підозру ще у трьох осіб, які повернулися з Китаю. Їм поставлено діагноз "аденовірусна інфекція".

Наприкінці січня у Львові госпіталізували прибулого з Китаю студента. Підозра на коронавірус у нього не підтвердилася.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram