ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Двох пасажирів з Китаю з ГРВІ госпіталізували в Києві

Пацієнтів доправили в Олександрівську лікарню.

Двох пасажирів з Китаю з ГРВІ госпіталізували в Києві
Фото: EPA/UPG

З міжнародного аеропорту "Бориспіль" з попереднім діагнозом "гостра респіраторна інфекція" (ГРВІ) госпіталізували двох пасажирів, які повернулися з Китаю.

Про це повідомляють на сайті Міністерства охорони здоров'я.

"1 лютого до аеропорту "Бориспіль" звернулися двоє пасажирів щодо підозри на захворювання 2019-nCoV. За результатами огляду встановлено попередній діагноз - ГРВІ. З огляду на те, що ці пасажири прибули з Китаю, їх госпіталізували в інфекційне відділення Олександрівської лікарні в Києві", - йдеться в повідомленні.

Відзначають, що 2 лютого в Бориспіль прибув літак з міста Санья (КНР) з 128 пасажирами і 21 членом екіпажу на борту. "За результатами проведеного скринінгу підвищення температури тіла в пасажирів і членів екіпажу не виявлено. Всі пасажири заповнили відповідні анкети, що дозволяють встановити за ними медико-санітарне спостереження", - наголошено в повідомленні.

Це передостанній прямий рейс з Китаю, ще один борт очікують 4 лютого.

У МОЗ також підкреслили, що на цей момент жодного лабораторно підтвердженого випадку нової коронавірусної інфекції в Україні не зареєстровано.

Нагадаємо, раніше Кабінет Міністрів затвердив план запобігання поширенню на території України нового китайського коронавірусу.

За минулу добу від коронавірусу загинули 57 осіб, а загальна кількість хворих перевищила 17 тис. осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram