ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У Таїланді пацієнтку з коронавірусом вилікували препаратами від ВІЛ і грипу

За словами її лікуючого лікаря, позитивний результат було видно вже через дві доби.

У Таїланді пацієнтку з коронавірусом вилікували препаратами від ВІЛ і грипу
Фото: EPA/UPG

У Таїланді 71-річну пацієнтку з коронавірусом 2019-nCoV вилікували за допомогою препаратів від ВІЛ і грипу. Про це пише CNN, посилаючись на дані таїландського міністерства охорони здоров'я.

Доктор Кріансак Атипорнванич, що працює у лікарні Раджавіті у Бангкоку, повідомив, що лікував пацієнтку з Китаю сумішшю препаратів: осельтамівир з лопінавиром і ритонавиром До цього їй давали ліки тільки від грипу.

"Я лікував пацієнта у важкому стані, і результат був дуже задовільним. Стан дуже швидко покращився, протягом 48 годин. І результат тесту змінився за цей же час з позитивного на негативний", - повідомив Атипорнванич.

За словами чиновників мінохоронздоров'я Таїланду, у дихальній системі пацієнтки більше немає сліду вірусу.

Лікарі Пекіна повідомляли, що застосування препаратів, які дають хворим на ВІЛ і СНІД, є частиною лікування від коронавірусу, але наразі немає даних, чи це успішно.

Нагадаємо, за даними на ранок 3 лютого, кількість хворих на коронавірус перевищила 17 000, загинуло понад 360 осіб. Першою жертвою від цієї хвороби поза Китаєм став 44-річний чоловік на Філіппінах, який нещодавно повернувся з м. Ухань.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram