ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Зеленський доручив розробити національний план реагування на поширення коронавірусу

До складу оперативного штабу увійдуть силовики.

Зеленський доручив розробити національний план реагування на поширення коронавірусу
Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський доручив Кабінету Міністрів розробити національний план протиепідемічних заходів реагування на поширення коронавірусу 2019-nCoV.

Про це йдеться на сайті голови держави.

Оперативний штаб з недопущення поширення захворювання в Україні стане робочою групою на рівні Кабінету Міністрів.

До його складу повинні увійти представники не тільки МОЗ, а й МВС, Міноборони, Міносвіти, Мінінфраструктури та низки інших служб і організацій.

Водночас у повідомленні підкреслюється, що наразі в Україні не зареєстрували жодного випадку інфікування і немає підстав для будь-яких заходів надзвичайного характеру.

Офіс президента запевнив, що використовуються всі необхідні ресурси, а влада має всю інформацію в повному обсязі. Ведеться постійний моніторинг поширення нового коронавірусу за кордоном, усередині країни проводять профілактичні заходи.

Нагадаємо, на початку зими в Китаї почалася епідемія нового коронавірусу 2019-nCoV. На ранок 31 січня він убив 213 осіб, число інфікованих наближається до 10 тисяч.

У Європі випадки захворювання зафіксували у Франції, Німеччині, Фінляндії, Італії та Великобританії. також зареєстровані два випадки недуги в азійській частині Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram