ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У МОЗ назвали "середньою" ймовірність потрапляння коронавірусу в Україну

"Це ціна глобалізації".

У МОЗ назвали "середньою" ймовірність потрапляння коронавірусу в Україну
Фото: uacrisis.org

У Міністерстві охорони здоров'я вважають "середньою" ймовірність того, що китайський коронавірус 2019-nCoV може потрапити або вже потрапив в Україну, але ще не проявився.

Про це на брифінгу у четвер сказав в.о. гендиректора Центру громадського здоров'я Ігор Кузін.

"Така ймовірність - середня, оскільки це ціна глобалізації. П'ятдесят тисяч осіб щодня перетинають державний кордон України, і будь-яка інфекційна хвороба не може бути зупинена ані карантинними, ані "стовідсотковими" засобами. Ми повинні забезпечити у першу чергу потенціал країни з готовності, швидкого виявлення і максимальної локалізації такого випадку, якщо його буде зареєстровано", - вважає Кузін.

Він підкреслив, що на сьогодні підозра на інфікування новим коронавірусом складається з двох частин. По-перше, це факт перебування в місті Ухань або близький контакт з хворим, який пов'язаний з містом Ухань. По-друге, це важкий перебіг ГРВІ.

"Тільки якщо ці два фактори співпадають у одного пацієнта, такий випадок може бути розцінено як підозрілий", - сказав Кузін.

Нагадаємо, що на початку зими у Китаї почалася епідемія нового коронавірусу 2019 nCoV. Станом на ранок 30 січня він убив 170 осіб, кількість інфікованих наближається до 8 тисяч.

У Європі випадки захворювання зафіксували у Франції, Німеччині та Фінляндії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram