ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

КМДА: у Києві коронавірусу немає, але місто готове до можливих загроз

Киянам нагадали про правило "захворів - сиди вдома".

КМДА: у Києві коронавірусу немає, але місто готове до можливих загроз
Фото: facebook.com/kievcity.gov.ua

Київська влада заявила, що в столиці немає уханського коронавірусу, але місто готове до можливих загроз.

Про це на брифінгу розповів перший заступник голови Київміськадміністрації Микола Поворозник.

"Місто повністю готове і організаційно, і технологічно до того, щоб відповісти на будь-який виклик з грипу та ГРВІ, до яких належить і коронавірус", - сказав він.

За словами завідувачки інфекційним відділенням Олександрівської лікарні Людмили Мінової, клінічні ознаки коронавірусної інфекції (підвищена температура, кашель, ускладнене дихання, вірусна пневмонія) самі по собі не є свідченням захворювання саме на китайський коронавірус. "Повинен бути обов'язково якийсь епідеміологічний зв'язок. Або людина виїжджала в Китай, або тісно спілкувалася з людиною, у якої вже виявили коронавірус, або співробітник медустанови", - сказала вона.

Учасники брифінгу закликали киян за наявності ознак хвороби не панікувати, а телефонувати сімейному лікарю.

"У разі найменших ознак недуги - температура, ускладнене дихання, кашель - відразу телефонувати сімейному лікарю і далі діяти за його рекомендаціями. Не потрібно нікуди йти, нікуди їхати громадським транспортом, викликати "швидку". Але обов'язково проконсультуйтеся зі своїми сімейними лікарями", - сказав Поворозник.

На брифінгу також нагадали базові правила гігієни і застереження: частіше мити руки, провітрювати приміщення, захворів - сиди вдома, маску - хворому, а не здоровому.

Нагадаємо, в Україні, за офіційними даними, було три підозри на новий китайський коронавірус, але жоден із них не підтвердився.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram