ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У Києві рівень захворюваності на грип і ГРВІ нижчий від базової лінії на 51,8%, - КМДА

Інтенсивність епідемічного процесу перебуває на низькому рівні.

У Києві рівень захворюваності на грип і ГРВІ нижчий від базової лінії на 51,8%, - КМДА
Фото: Макс Левин

Заступник мера Києва Микола Поворозник повідомив, що в столиці рівень захворюваності на грип і ГРВІ нижчий від базової лінії на 51,8%. Про це повідомив пресцентр КМДА.

"У столиці за 4-й тиждень 2020-го зареєстровано 10 920 хворих на грип і ГРВІ. Загалом інтенсивність епідемічного процесу перебуває на низькому рівні, який не вимагає введення додаткових заходів, і нижчий від базової лінії на 51,8%. Зараз показник захворюваності становить 370,1", - сказано в повідомленні.

Усього в Києві спостерігається зростання захворюваності на грип і ГРВІ на 19% порівняно з попереднім тижнем, воно відбулося за рахунок і дорослого, і дитячого населення. Зафіксовано 6733 хворих дітей (зростання на 25,9%) і 4187 дорослих (зростання на 9,4%).

"У структурі захворюваності діти становлять 61,7%, а минулого тижня - 58,3%. Серед школярів захворюваність зросла на 35,6% - 2869 випадків, що становить 42,6% від загальної кількості хворих дітей і 26,3% від загальної кількості осіб, які звернулися по медичну допомогу", - зазначив Поворозник.

Він додав, що в медустанови протягом 4 тижня госпіталізовано 186 осіб, з них 150 - діти.

"З початку епідемічного сезону в прищепних кабінетах приватних клінік і комунальних закладів охорони здоров'я вакцинацією проти грипу охоплено 50 972 людей", - повідомив заступник мера.

Нагадаємо, Київський міський лабораторний центр МОЗ підтвердив один випадок захворювання на коронавірус в Україні. Який саме це коронавірус, в повідомленні не вказано, але в коментарях лабораторія зазначила, що це не китайський вірус.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram