ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Ситуація з поширенням коронавірусу в Україні повністю контролюється, - РНБО

Оперативна група для моніторингу та аналізу працює з 20 січня.

Ситуація з поширенням коронавірусу в Україні повністю контролюється, - РНБО
Фото: EPA/UPG

Ситуація з поширенням в Україні нового коронавірусу з Китаю перебуває на постійному контролі, і апарат Ради національної безпеки й оборони в повному обсязі володіє всією необхідною інформацією з цього питання.

Про це заявив секретар РНБО України Олексій Данілов, інформує пресслужба РНБО.

Із 20 січня при Апараті РНБО України працює оперативна група з питань моніторингу та аналізу ситуації щодо поширення нового коронавірусу. Моніторинг поширення 2019 n-CoV здійснюється стосовно країн Азії (передусім КНР), Європи, США та країн СНД, з якими Україна має спільний кордон.

"У цілодобовому режимі аналізуються і вивчаються заходи, що вживаються органами влади іноземних держав для запобігання подальшого поширення вірусу, і статистика випадків пневмонії, спричиненої новим коронавірусом з Китаю", - йдеться в повідомленні.

У РНБО нагадали, що Міністерством охорони здоров'я з 26 січня в аеропорту "Бориспіль" введено температурний скринінг пасажирів на прямих авіарейсах з Китаю. Фахівці санітарно-карантинного підрозділу вже підготовлені й укомплектовані інфрачервоними термометрами. Тварини, які ввозяться в Україну, проходять спеціальне обстеження ветеринарних служб.

Центром громадського здоров'я МОЗ опубліковано оновлені поради ВООЗ з міжнародних перевезень через спалах нового коронавірусу в перекладі українською мовою.

"Станом на 26 січня проблемних ситуацій, пов'язаних з поширенням коронавірусу в Україні, не виявлено, ситуація цілком контролюється, загальнодержавні інфекційні профільні медичні установи готові надати відповідну допомогу громадянам", - запевнили в РНБО.

Раніше сьогодні міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька відзвітувала Зеленському про ситуацію з коронавірусом в Україні. Випадків зараження станом на 26 січня не зафіксовано.

Станом на 26 січня, кількість хворих на китайський вірус збільшилася до 2000 осіб, 56 людей загинули. Щонайменше 40 випадків зафіксовано в інших країнах і регіонах, зокрема в Австралії, Гонконгу, Таїланді, Сінгапурі, США, Тайвані, Макао, Малайзії, Непалі, Японії, В'єтнамі, Південній Кореї, Канаді, Франції.       

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram