ГоловнаСвіт

Китайський вірус виявився заразним під час інкубаційного періоду

Симптоми захворювання можуть не проявлятися 14 днів.

Китайський вірус виявився заразним під час інкубаційного періоду
Фото: utmb.edu

Новий коронавірус 2019-nCoV є інфекційним під час інкубаційного періоду в своєму носії. Про це повідомив глава Державного управління охорони здоров'я КНР Ма Сяовей, передає The Guardian.

"Це ускладнює роботу влади щодо стримування поширення вірусу. Його інкубаційний період, коли людина вже хвора, але жодних симптомів захворювання немає, становить від одного до 14 днів", - йдеться в повідомленні.

Ма Сяовей повідомив, що інформація про характеристики 2019-nCoV обмежена, тому незрозуміло, які ризики можуть мати подальші мутації вірусу.

Повідомляється, що на початковій стадії захворювання може проходити без таких характерних симптомів, як кашель і лихоманка: деякі із хворих скаржилися на діарею, нудоту, головний біль, відчуття стискання у грудях і загальну слабкість, а також страждали на кон'юнктивіт, повідомили китайські лікарі.

Як відомо, збудник нового захворювання належить до сімейства коронавірусів, які отримали свою назву через зовнішній вигляд: під мікроскопом частинка округлої форми нагадує корону. Фотографії раніше відомих штамів коронавірусу опублікував Національний інститут алергії та інфекційних захворювань США.

Такі віруси можуть передаватися людині від тварин, а також між людьми. Але лише сім коронавірусів (включаючи новий) викликають захворювання у людей, повідомили у ВООЗ.

Нагадаємо, кількість хворих на коронавірус досягла 2000 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram