ГоловнаСвіт

У Китаї ввели загальнонаціональні заходи боротьби з коронавірусом (оновлено)

У країні зареєстровано майже 1300 випадків зараження, з них 41 - смертельний.

У Китаї ввели загальнонаціональні заходи боротьби з коронавірусом (оновлено)
Фото: EPA/UPG

У Китаї у зв'язку з поширенням нової небезпечної пневмонії, викликаної коронавірусом 2019-nCoV, ввели заходи безпеки для поїздів, літаків і автобусів по всій країні. Про це повідомили органи охорони здоров'я КНР у суботу, 25 січня, інформує DW.

"На громадському транспорті у Китаї повсюдно встановлені вимірювальні станції для перевірки на це захворювання, повідомили органи. Пасажирів при підозрі на інфекцію негайно відправляють до медичних установ", - йдеться у повідомленні.

Надзвичайні заходи передбачають дезінфекцію поїздів, літаків і автобусів, включаючи перевірки в аеропортах, залізничних станціях, автовокзалах і портах. Персонал, який обслуговує пасажирів, повинен носити захисні маски. Заходи поширюються на усі провінції і регіони.

У провінції Хубей ізолювали ще 5 міст. За повідомленням місцевої влади, у цих містах припинена робота громадського транспорту, закрито доступ до автомагістралей.

Усього під карантином перебувають 18 міст з сукупним населенням 56 млн осіб.

Найвищий рівень реагування на надзвичайні ситуації, пов'язані зі здоров'ям населення, оголошено у 25 китайських провінціях, містах центрального підпорядкування і спеціальних адміністративних районах, загальна чисельність населення яких становить понад 1,2 мільярда людей.

Телеканал CGTN повідомляє, що влада КНР також вирішила призупинити рух рейсових автобусів між провінціями країни, щоб таким чином стримати поширення коронавірусу. Цей захід набуде чинності 26 січня.

Оновлення 16:20. У Китаї туристичні компанії і онлайн-агентства повністю припиняють організацію групових турів у зв'язку з коронавірусом 2019 nCoV. Про це у суботу повідомило Центральне телебачення Китаю.

Про те, скільки часу триватиме такий захід, не повідомляють.

Зазначається, що туристичні групи, котрі перебувають у поїздці, можуть продовжити подорож відповідно до договору, проте мають приділити особливу увагу безпеці та здоров'ю туристів.

Згідно з офіційними даними, по всій країні зареєстровано майже 1300 випадків зараження коронавірусом, з них 41 - смертельний.

Окремі випадки інфекції зафіксовані і в інших країнах, у тому числі Таїланді, Японії, Південній Кореї, В'єтнамі, США, Австралії. У Європі перші три випадки з підозрою на коронавірус зареєстровані у Франції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram