ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Кабмін ухвалив план заходів для запобігання потраплянню нового китайського вірусу в Україну

"Підстав для переживань в Україні немає".

Кабмін ухвалив план заходів для запобігання потраплянню нового китайського вірусу в Україну
Фото: Lb.ua

Кабінет Міністрів у п'ятницю ухвалив план заходів для запобігання потраплянню нового китайського коронавірусу nCoV-2019 на територію України.

Про це на брифінгу після засідання уряду сказав прем'єр-міністр Олексій Гончарук.

"Сьогодні ми відреагували на інформацію про епідемію коронавірусу. Ми прийняли рішення з чітким планом дій, що має бути зроблено. Уже створено оперативний штаб на рівні Міністерства охорони здоров'я під керівництвом міністра. Останні кілька днів ми активно комунікуємо з Всесвітньою організацією охорони здоров'я, щоб розуміти і контролювати ситуацію", - сказав він.

За його словами, МОЗ пізніше оприлюднить усю наявну інформацію про коронавіруси.

При цьому він підкреслив, що в Україні цього вірусу поки що немає. "Станом на сьогодні ніяких підстав для переживань в Україні немає. Немає жодного зафіксованого випадку такого захворювання на території України", - сказав він.

Новий тип небезпечного коронавірусу, означеного Всесвітньою організацією охорони здоров'я як 2019-nCoV, викликав спалах захворювання наприкінці 2019 року в китайському місті Ухань (населення - близько 11 млн).

З тих пір він устиг потрапити в кілька сусідніх країн, а також перетнув океан - підтверджено випадок захворювання на території США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram