ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Влада Китаю підтвердила, що новий вірус, який викликав спалах пневмонії, передається від людини до людини

Зафіксовано понад 200 випадків захворювання, три людини померли.

Влада Китаю підтвердила, що новий вірус, який викликав спалах пневмонії, передається від людини до людини
Фото: belmed.by

Влада Китаю підтвердила, що коронавірус нового типу, який викликав спалах пневмонії в країні, здатний передаватися, зокрема від людини до людини.

Доведено, що два випадки захворювання в провінції Гуандун на півдні країни пов'язані саме з цим типом передавання вірусу, передає DW.

Голова команди експертів Державного комітету з питань гігієни та охорони здоров'я КНР Чжун Наньшань також підтвердив факти зараження новим коронавірусом серед співробітників медустанов, в яких перебувають хворі. Зараз відомо про 14 хворих медпрацівників.

Раніше того самого дня в Китаї повідомили, що кількість заражень новим вірусом різко зростає. Медики зареєстрували близько 220 підтверджених випадків інфікування, три людини померли. На цю мить 25 осіб, які заразилися вірусом, вже виписані з лікарні, ще 170 перебувають на лікуванні. Стан 35 пацієнтів оцінюють як важкий, 9 осіб перебувають у критичному стані. Ще 126 пацієнтів заразилися легкою формою захворювання.

Крім того, випадки захворювання вперше були виявлені за межами міста Ухань, в якому почався спалах захворювання. Відомо про двох заражених жителів Пекіна, також захворювання діагностували в одного жителя Шеньчженя. Крім того, є дані про зараження людей в Таїланді, Японії і Південній Кореї. Всі вони раніше побували в Ухані.

Вперше про новий коронавірус повідомило вище китайське керівництво. Голова КНР Сі Цзіньпін віддав розпорядження вжити рішучих заходів для того, щоб зупинити поширення захворювання.

Про сам вірус відомо, що він належить до групи коронавірусів і провокує у інфікованих ним людей розвиток пневмонії. Перші випадки зараження новим китайським вірусом були пов'язані з оптовим ринком морепродуктів у місті Ухань. Крім білух та інших морських ссавців, на цьому ринку до його закриття 1 січня, за інформацією деяких ЗМІ, продавалися також кажани, кури, кролики і змії. Один з цих видів, швидше за все, і став джерелом зараження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram