ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У Тернополі спростували інформацію про спалах вірусної пневмонії і створили штаб для боротьби з грипом і ГРВІ

Захворюваність на ГРВІ в місті нижча від порогових показників.

У Тернополі спростували інформацію про спалах вірусної пневмонії і створили штаб для боротьби з грипом і ГРВІ
Фото: ntv.ru

Ситуація із захворюваністю на грип і ГРВІ в Тернополі стабільна і контрольована, захворюваність на ГРВІ нижча від порогових показників. Однак із середини грудня в місті почала зростати кількість хворих на пневмонію з тяжким перебігом.

У зв'язку із цим у Тернополі створено оперативний штаб, інформує пресслужба мерії.

На пресконференції в міськраді 14 січня повідомили, що ситуація із захворюваністю не така, як показали в сюжеті одного із центральних каналів. Лікарні міста не є переповненими, хоча показник госпіталізації хворих - високий. При цьому медичні заклади Тернополя готові до загострення ситуації і забезпечені всім необхідним.

Начальник управління охорони здоров'я міськради Василь Даньчак зазначив, що незважаючи на низький поріг захворювання, відзначається високий показник госпіталізації. На сьогодні в стаціонарі Тернопільської комунальної міської лікарні №2 перебувають на лікуванні 36 хворих із пневмоніями. Вагомою причиною є те, що хворі потрапляли в стаціонар вже на 5-7, а іноді і на 10 добу після початку захворювання, вже з ускладненнями.

Також зазначається, що з початку року в Тернополі спостерігають значне зниження захворюваності серед дітей різного віку.

Медики звертаються до жителів міста з проханням не займатися самолікуванням і пройти вакцинацію, а сімейних лікарів - приходити додому до пацієнтів і обмежити консультації по телефону.

За словами директора КП "Тернопільська комунальна міська лікарня №2" Ростислава Левчука, починаючи із середини грудня, в лікарні померли троє пацієнтів. У жодного не діагностовано грипу чи вірусної патології. На сьогодні в лікарні 41 пацієнт із пневмонією, у трьох діагностовано вірусно-бактеріальну пневмонію, в одного - грип А.

Як повідомляли, в Україні від ускладнень грипу з початку епідсезону померло 5 осіб. Три летальні випадки зафіксовано в Житомирській області, по одному - в Тернопільській області та в Запоріжжі.

13 січня телеканал "1+1" показав сюжет, у якому стверджувалося, що в Тернополі зафіксовано спалах вірусної пневмонії, лікарні переповнені. "В одній міській лікарні майже пів сотні хворих із вірусною пневмонією. Крім того, п'ятеро в реанімації, а троє вже померли", - йшлося в сюжеті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram