ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Скалецька відзвітувала Зеленському про ситуацію з коронавірусом в Україні

Випадків зараження станом на 26 січня не зафіксовано.

Скалецька відзвітувала Зеленському про ситуацію з коронавірусом в Україні
Фото: https://www.president.gov.ua/

В Україні станом на 26 січня не зареєстровано випадків зараження коронавірусом 2019nCoV. Про це повідомила міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька, передає пресслужба президента.

Міністр повідомила, що виявлені випадки, про які повідомляли ЗМІ, були звичайним грипом.

За словами міністра охорони здоров'я, зараз постійно працює оперативний штаб за погодженням необхідних медичних і міжвідомчих дій.

МОЗ підготувало порядок реагування для лікарень і лікарів, служб, відповідальних за перетин кордону, і лабораторій.

"Сьогодні для всіх очевидні процедури в разі виявлення, необхідності лікування і діагностики. Є готовність в лабораторіях і за тест-системами для виявлення і виключення підозрілих випадків... Взаємодія з міжнародними організаціями, які моніторять на глобальному, міждержавному рівні, щоденна", - розповіла Скалецька.

Заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко повідомив, що налагоджена постійна оперативна комунікація з прикордонною службою, зокрема в аеропортах, підготовлено інструкцію, як реагувати і перевіряти пасажирів. Ляшко також запевнив, що в Україні готові лікувати вірус, якщо він буде виявлений.

"Ті технології, які допомогли вилікувати людей в Китаї, застосовуються і в Україні. Наші інфекціоністи знають про них і готові ними скористатися. За допомогою таких самих технологій вони лікують грипоподібні захворювання", - зазначив заступник міністра охорони здоров'я.

Раніше повідомлялося, що в аеропорту "Бориспіль" будуть міряти температуру пасажирам з Китаю. У МОЗ вважають, що це знизить ризик занесення збудника хвороби в Україну.

Станом на 26 січня кількість хворих на китайський вірус збільшилася до 2000 осіб, 56 людей загинули. Щонайменше 40 випадків зафіксовано в інших країнах і регіонах, зокрема в Австралії, Гонконгу, Таїланді, Сінгапурі, США, Тайвані, Макао, Малайзії, Непалі, Японії, В'єтнамі, Південній Кореї, Канаді, Франції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram