ГоловнаСвіт

Коронавірус убив 305 осіб, уперше смерть зафіксували за межами Китаю

Житель Уханя помер на Філіппінах.

Коронавірус убив 305 осіб, уперше смерть зафіксували за межами Китаю
Госпиталь Сан-Лазаро на Филиппинах
Фото: EPA/UPG

На Філіппінах помер один з двох жителів Уханя, що заразилися новим типом коронавірусу. Це перший випадок смерті від захворювання поза Китаєм. Про це повідомило в неділю місцеве відділення Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ).

"44-річний чоловік зареєстрований як другий, що заразився новою коронавірусною інфекцією (2019 nCoV) на Філіппінах. Він помер 1 лютого 2019 року", - йдеться в повідомленні відділення організації в твіттері за підсумками брифінгу за участю фахівця ВООЗ.

Відзначається, що обидва зареєстрованих на Філіппінах носії нового типу коронавірусу - жителі Уханя.

"Госпіталь Сан-Лазаро і Департамент охорони здоров'я запевнили, що дотримані всі заходи щодо запобігання розповсюдження інфекції, включаючи засоби індивідуального захисту медиків. Департамент охорони здоров'я встановлює всіх, хто міг контактувати з хворими", - додали в ВООЗ.

У Китаї станом на 00:00 годину суботи за місцевим часом (18:00 за київським часом) з грудня минулого року кількість хворих на пневмонію, що викликав новий тип коронавірусу, становило 14380 осіб, смертельний результат зафіксовано в 304 випадках.

Станом на 1 лютого було підтверджено 126 випадків завезення нового коронавірусу в більш ніж 20 країн (Австралія, В'єтнам, Німеччина, Канада, Корея, Камбоджа, Малайзія, Непал, Таїланд, Сінгапур, США, Франція, Шрі-Ланка, Японія, Філіппіни, Індія, Італія, Фінляндія, ОАЕ, Іспанія, Росія і Великобританія).

Нагадаємо, 30 січня ВООЗ визнала спалах коронавірусу надзвичайною ситуацією світового масштабу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram