ГоловнаСвіт

Євросоюз відкрив у Лондоні дипломатичне представництво

Делегація відстежуватиме виконання угоди про Brexit.

Євросоюз відкрив у Лондоні дипломатичне представництво
Фото: EPA/UPG

Після виходу Британії Європейський Союз відкрив у Лондоні своє дипломатичне представництво. Про це йдеться в заяві верховного представника ЄС із закордонних справ Жозепа Борреля.

Представництво розпочало роботу 1 лютого. Делегацію очолив посол у Британії, португальський дипломат Жуан Вале де Алмейда.

Дипмісія перебуває в приміщенні колишнього представництва Європейської комісії в Лондоні. Крім стандартних дипломатичних функцій, делегація Євросоюзу "відіграватиме ключову роль" у відстеженні виконання угоди про Brexit між Брюсселем і Лондоном. Крім того, вона повинна стояти на сторожі прав громадян країн ЄС у Сполученому Королівстві, йдеться в документі.

"Ми хочемо побудувати нове амбітне партнерство в галузі торговельно-економічного співпраці, правоохоронної діяльності та кримінального судочинства, зовнішньої політики, безпеки і оборони", - зазначено в заяві Борреля.

Раніше повідомлялося, що Європейська дипмісія в Лондоні також відповідатиме за Північну Ірландію.

Нагадаємо, 31 січня Великобританія покинула Євросоюз після 47 років перебування в об'єднанні. З моменту референдуму, в рамках якого більшість жителів королівства схвалили вихід з ЄС, пройшло понад три з половиною року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram