ГоловнаСвіт

У Канаді одужали двоє хворих на "уханський" вірус

За словами лікарів, пацієнтам була призначена "підтримувальна терапія".

У Канаді одужали двоє хворих на "уханський" вірус
Фото: EPA/UPG

Пацієнта з першим в Канаді підтвердженим випадком китайського коронавірусу виписали з лікарні в Торонто вранці 31 січня.

Про це інформує CBC.

Повідомляється, що чоловік лікувався в Саннібрукському центрі медичних наук після того, як прилетів з Китаю минулого тижня.

Лікарі заявили, що стан чоловіка покращився під час його перебування в лікарні і що він більше не потребує стаціонарної допомоги.

Його госпіталізували 23 січня, наступного дня після повернення з Гуанчжоу, Китай. За словами лікарів, пацієнту була призначена "підтримувальна терапія", оскільки прямого лікування цієї хвороби не існує.

У дружини пацієнта також підтверджено випадок "уханського" вірусу, хоча вона не була госпіталізована і перебувала в ізоляції вдома. Напередодні медики заявили, що у неї "все добре", симптомів інфекції у жінки немає.

"У Саннібруці заявляють, що домашня ізоляція зараз є найкращим шляхом до одужання людини, хоча і представляє невеликий ризик для широкого загалу. Медики будуть стежити за парою вдома", - йдеться в повідомленні.

За словами представників охорони здоров'я, обом пацієнтам за п'ятдесят. Пара відвідувала Ухань, епіцентр нового вірусу, жертвами якого стали 213 осіб в Китаї і захворіли близько 9,8 тис. у всьому світі.

Як повідомлялося, першу пацієнтку, що була хвора на пневмонію, яку викликав новий китайський коронавірус, вилікували в Шанхаї.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram