ГоловнаСвіт

Посол Ізраїлю закликав Україну перенести посольство в Єрусалим

"Просимо Україну відкрити посольство в Єрусалимі, а не в Тель-Авіві".

Посол Ізраїлю закликав Україну перенести посольство в Єрусалим
Фото: EPA/UPG

Посол Ізраїлю Джоел Ліон закликав Україну перенести посольство з Тель-Авіва до Єрусалиму.

Таку заяву він зробив в інтерв'ю LB.ua.

"Ми хочемо, щоб в Єрусалимі було посольство. Ми просимо Україну відкрити посольство в Єрусалимі, а не в Тель-Авіві", - сказав посол.

У минулому році стало відомо, що Україна збирається відкрити в Єрусалимі Офіс інновацій, але дипломат сказав, що поки незрозуміло, коли це станеться і який у нього буде статус. "Ми не знаємо, що хоче відкрити Україна. Ми б хотіли, щоб це було дипломатичне представництво. Чи буде це урядовий офіс, не дипломатичний - ми подивимося", - сказав він.

За його словами, необхідно вирішити багато питань, які належать до логістики, оренди, спеціалізації та персоналу. І лише тільки після цього, як сказав посол, офіс можна буде відкрити.

Нагадаємо, що за попередніми планами Офіс з просування інновацій та інвестицій в Єрусалимі повинен був отримати статус дипломатичного представництва. Основним напрямком діяльності цієї установи буде просування інновацій та інвестицій у сфері високих технологій.

Посольство України в Ізраїлі розташоване в Тель-Авіві.

У 2018 році США перенесли своє посольство в Єрусалим, визнавши це місто столицею Ізраїлю.

У 2017 році Генеральна асамблея ООН переважною більшістю голосів прийняла резолюцію, яка відкидає рішення США щодо Єрусалиму. Україна не голосувала.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram