ГоловнаСвіт

У столиці Австралії через пожежі оголосили надзвичайний стан

Жителів передмість Канберри закликали бути готовими до можливої евакуації.

У столиці Австралії через пожежі оголосили надзвичайний стан
Фото: EPA/UPG

Влада столиці Австралії Канберри у зв'язку з пожежами, які наблизилися до міста, оголосили надзвичайний стан. Про це йдеться в повідомленні ВВС.

"Влада Австралійської столичної території (ACT) оголосила надзвичайний стан, оскільки на південь від Канберри вирують потужні лісові пожежі", - сказано в повідомленні.

Основна пожежа на півдні від столиці поширилася на площі понад 18 500 гектарів. За словами австралійських чиновників, це найсерйозніша загроза пожежі за останні два десятиліття.

"У цей час АСТ стикається з найбільшою загрозою лісової пожежі після руйнівних пожеж 2003 року", - заявив головний міністр Ендрю Барр.

Жителів передмість Канберри закликали бути готовими до можливої евакуації.

Нагадаємо, лісові пожежі почалися на сході Австралії в жовтні.

За даними професора факультету природничих наук з університету Сіднея Кріса Дікмана, в Австралії через пожежі загинули більш ніж мільярд тварин. Ця цифра включає ссавців (за винятком кажанів), птахів і рептилій. При цьому не включає жаб, комах або інших безхребетних.

На відновлення дикої природи влада Австралії виділить $50 мільйонів.

Крім того, вчора, 30 січня, Всесвітня організація охорони здоров'я визнала спалах коронавірусу в Китаї надзвичайною ситуацією міжнародного масштабу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram