ГоловнаСвіт

Австралійські вчені відтворили коронавірус

Це дозволить прискорити створення вакцини.

Австралійські вчені відтворили коронавірус
Фото: ekovolga.com

Учені в Австралії успішно розробили лабораторну версію коронавірусу 2019-nCoV за межами Китаю.

Про це повідомляє Бі-бі-сі.

Зразки найближчим часом передадуть Всесвітній організації охорони здоров'я, сподіваючись, що вони допоможуть у діагностиці та лікуванні вірусу. Учені в Китаї також відтворили вірус і поділилися послідовністю його геному, але не самим вірусом.

Дослідники зі спеціалізованої лабораторії в Мельбурні, Австралія, розповіли, що їм вдалося виростити копію вірусу в зараженого пацієнта. Зразок відправили їм минулої п'ятниці.

Лікарі заявили, що копія може бути використана як контрольний матеріал для тестування, що може включати ранню діагностику в людей, у яких немає симптомів.

Нагадаємо, за минулу добу кількість хворих на коронавірус у Китаї збільшилася на 1 459 осіб, а жертвами захворювання стали 26 осіб.

Спалах пневмонії в китайському місті Ухань почався в середині грудня 2019 року, збудником став раніше невідомий коронавірус. Випадки захворювання також зафіксовано в низці країн, у тому числі в Таїланді, Австралії, Сінгапурі, Японії, США, Франції та Німеччині. В Україні станом на 27 січня не підтвердився жоден випадок зараження новим коронавірусом 2019-nCoV. Тим часом посольство України офіційно закликало співвітчизників покинути Китай.

Раніше дослідницька група вчених із Гонконгу також заявила про виготовлення вакцини проти коронавірусу 2019-nCoV, але на її випробування знадобиться тривалий час.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram