ГоловнаСвіт

Парнаса вигнали зі слухань у Сенаті стосовно імпічменту Трампа

Бізнесмен був особистим гостем лідера демократів у Сенаті.

Парнаса вигнали зі слухань у Сенаті стосовно імпічменту Трампа

Поліція Капітолію у Вашингтоні випровадила із Сенату США, в якому проходять слухання у рамках імпічменту Дональда Трампа, пов'язаного з особистим адвокатом президента США Рудольфом Джуліані американського бізнесмена Лева Парнаса.

Про це повідомив сенатор-республіканець Тед Круз.

"Кілька хвилин тому Парнаса вигнали з галереї, тому що він носить браслет на щиколотці, оскільки є обвинуваченим у серйозних злочинах!" - написав Круз у твітері.

За словами сенатора-республіканця, лідер демократів у Сенаті Чак Шумер попросив Парнаса бути його особистим гостем на процесі.

Лев Парнас є діловим партнером особистого адвоката президента США Руді Джуліані. Трамп багаторазово заявляв, що не знайомий з Парнасом, однак підприємець надав демократам і журналістам матеріали, що спростовують слова голови держави, в тому числі спільні фотографії Трампа і Парнаса, а також вітальну листівку на адресу Парнаса з підписом президента США.

Прокуратура США веде розслідування щодо Джуліані і бізнесменів Парнаса і Ігоря Фрумана. Останніх звинувачують у порушенні правил фінансування виборчих кампаній - вони перераховували занадто великі пожертвування на користь організації, яка виступає на підтримку переобрання Трампа, приховуючи реальне джерело коштів.

Сенат США 21 січня почав розглядати конкретні звинувачення на адресу Дональда Трампа. Демократи звинувачують президента в тому, що він вимагав від України проведення розслідування проти свого ймовірного суперника на майбутніх президентських виборах Джозефа Байдена. Крім того, Трамп призупинив військову допомогу Україні, щоб натиснути на Київ.

Процедуру імпічменту можуть завершити перед запланованим на 4 лютого виступом президента в Конгресі США з промовою про становище нації. Очікується, що звинувачення з Трампа будуть зняті, оскільки республіканці мають більшість у Сенаті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram