ГоловнаСвіт

Помпео готовий дати свідчення в рамках імпічменту Трампа

Республіканці в Сенаті виступили проти нових свідків.

Помпео готовий дати свідчення в рамках імпічменту Трампа
Фото: EPA/UPG

Держсекретар США Майк Помпео 22 січня заявив, що готовий дати свідчення в рамках розгляду щодо імпічменту президента Трампа, якщо буде за законом зобов'язаний це зробити.

Про це повідомляє Голос Америки.

"Якщо від мене, відповідно до закону, зажадають дати свідчення, то, як я говорив раніше, я буду радий це зробити", - сказав Помпео, розмовляючи з журналістами на Ямайці.

За словами Помпео, цього тижня він не стежив за подіями, пов'язаними зі справою про імпічмент, здійснюючи поїздку країнами Західної півкулі.

16 січня контрольований республіканцями Сенат офіційно розпочав судовий процес щодо імпічменту Трампа.

22 січня республіканська більшість схвалила правила, відкинувши внесені демократами поправки, спрямовані на те, щоб Сенат зажадав низку документів і вислухав нових свідків.

Як повідомлялося, Трампа обвинувачують за двома статтями - зловживання владою і перешкоджання Конгресу в проведенні розслідування про імпічмент.

Розслідування про можливість імпічменту почалося у вересні, після того, як співробітник спецслужб написав скаргу на тиск, який президент, за його даними, чинив на Україну з метою нашкодити своєму можливому супернику на виборах 2020 року демократу Джо Байдену.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram