ГоловнаСвіт

США розширили антиросійські санкції щодо Криму

У список включено вісьмох осіб.

США розширили антиросійські санкції щодо Криму
Фото: 24 канал

Управління контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США (OFAC) 29 січня оголосило про введення санкцій щодо восьми осіб і однієї компанії у відповідь на агресію Росії проти України і окупацію Кримського півострова.

Повідомлення про санкції було опубліковано на сайті Мінфіну США, передає Голос Америки.

"Дії Міністерства фінансів, вжиті в тісній координації з нашими міжнародними союзниками і партнерами, підтверджують нашу незмінну підтримку відновлення вільних і справедливих демократичних політичних процесів у Криму", - заявив міністр фінансів Стівен Мнучин.

У списку санкцій OFAC опинилися голова окупаційного уряду Криму з 1 жовтня 2019 року Юрій Гоцанюк; т.в.о. губернатора Севастополя з 11 липня 2019 Михайло Развожаєв; голова парламенту Севастополя з 14 вересня 2019 року Володимир Нємцев; голова міської виборчої комісії Севастополя Сергій Даниленко; заступник голови міськвиборчкому Севастополя Лідія Басова; секретар міськвиборчкому Севастополя Катерина Пиркова, а також член Ради Федерації від Севастополя з 14 вересня 2019 року Катерина Алтабаєва.

Крім того, США ввели санкції відносно приватної залізничної компанії "Гранд Сервіс Експрес", оператора пасажирських залізничних перевезень в Крим, і її гендиректора Олександра Ганова. "Гранд Сервіс Експрес" займається залізничними пасажирськими перевезеннями з Росії до Криму по Кримському мосту.

"Усе майно і майнові інтереси вищезазначених осіб, які перебувають в американській юрисдикції, заблоковано. Громадянам США і американським компаніям заборонено вести бізнес і проводити будь-які транзакції з особами, що опинилися в списку санкцій. Будь-які іноземці, які ведуть бізнес або здійснюють транзакції з особами зі списку санкцій, також можуть опинитися під санкціями", - йдеться в повідомленні.

Напередодні Євросоюз ввів санкції проти сімох представників російської окупаційної влади в Криму і Севастополі. Крім того, санкції щодо кримських чиновників були введені владою Канади в рамках скоординованих дій міжнародного співтовариства з метою засудження втручання Росії в український Крим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram