ГоловнаСвіт

Колишній король Бельгії Альберт II визнав позашлюбну дочку

Уперше Дельфіна Боель заявила, що вона - дочка короля, 2005 року.

Колишній король Бельгії Альберт II визнав позашлюбну дочку
Король Альберт II
Фото: Rock-cafe.info

Відмовившись від трону, король Бельгії Альберт II визнав 51-річну бельгійку Дельфіну Боель своєю позашлюбною донькою. Він не бажав зробити це протягом 20 років, передає ВВС.

За словами адвокатів 85-річного екскороля, рішення ухвалено після отримання результатів ДНК-тесту.

Також повідомляють, що судова тяганина між Боель і королем тривала з 2013 року.

Сьогодні Дельфіні 51 рік, вона художниця і скульпторка. За словами її адвокатів, результат тяганини - велике полегшення для неї. Вона офіційно визнана четвертою, наймолодшою дитиною Альберта II.

Колишній адвокат Альберта II Ален Беренбом в інтерв'ю фламандському каналу VTM Nieuws заявив, ексмонарх має намір включити Боель у свій заповіт на рівних правах з іншими трьома дітьми.

Дельфіна Боель зі своїм адвокатом після чергового судового слухання. Лютий 2017 року
Фото: EPA/UPG
Дельфіна Боель зі своїм адвокатом після чергового судового слухання. Лютий 2017 року

Чутки про те, що в короля від роману поза шлюбом народилася дитина, ширилися в Бельгії з 1999 року, коли у світ вийшла біографія його дружини, королеви Паоли.

2005 року в інтерв'ю пресі Дельфіна Боель заявила, що вона і є тією позашлюбною дитиною. Але зробити подальші кроки вона не могла, оскільки король мав імунітет від судових розглядів.

Боротьба за офіційне визнання батьківства стала можливою лише 2013-го, коли після 20-річного правління Альберт II зрікся трону за станом здоров'я і, відповідно, втратив імунітет.

Дельфина с матерью Сибилл
Фото: ru-royalty.livejournal.com
Дельфина с матерью Сибилл

Престол тоді перейшов до його старшого сина Філіпа.

2018 року суд призначив Альберту II тримісячний термін, протягом якого він мав надати зразок для генетичної експертизи, інакше пані Боель буде визнана його дочкою за замовчуванням і, можливо, за нею будуть визнані права на спадок.

Однак колишній монарх довго відмовлявся проходити ДНК-тест, поки в травні минулого року апеляційний суд у Брюсселі не ухвалив стягувати з нього по 5 тисяч євро за кожен день ненадання зразка в лабораторію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram