ГоловнаСвіт

Посольство Китаю в Данії зажадало вибачень від місцевої газети за карикатуру про коронавірус

Обурило зображення прапора КНР, на якому п'ять жовтих зірок замінено на стилізовані зображення вірусу 2019-nCoV.

Посольство Китаю в Данії зажадало вибачень від місцевої газети за карикатуру про коронавірус
Фото: EPA/UPG

Китай зажадав вибачень від данської газети Jyllands-Posten за карикатуру про коронавірус.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Обурив малюнок художника Нільса Бо Бойсена, який зобразив державний прапор КНР, на якому п'ять жовтих зірок замінено на стилізовані зображення вірусу 2019-nCoV. Видання опублікувало малюнок з підписом: "Карикатуристи про Китай: "фантастично" чи "елегантно".

Посольство КНР у Копенгагені назвало малюнок неприйнятним. У своїй заяві дипвідомство підкреслило, що "в Китаї борються з рідкісною і надзвичайною ситуацією, а міжнародна спільнота підтримує країні, тим часом карикатура ображає Китай і разом з ним почуття народів країни".

Фото: jyllands-posten.dk

Головний редактор Jyllands-Posten Якоб Нюбро заявив, що газета не проситиме пробачення за малюнок. Він пояснив, що у співробітників видання "і в думках не було" висміювати ситуацію в Китаї, де наслідки поширення вірусу призвели більш ніж до сотні смертей.

"У нас не було наміру принизити чи висміяти кого-небудь, і ми не вважаємо, що малюнок це робить. Наскільки я можу зрозуміти, у нас різні форми культурного сприйняття", - сказав він.

Нагадаємо, станом на 28 січня коронавірус 2019-nCoV у Китаї виявлено більш ніж у 4500 осіб, а число померлих від інфекції перевищило 100 осіб. Пекін обмежив транспортне сполучення з низкою міст, фактично помістивши під карантин понад 56 млн осіб у 18 містах провінції Хубей.

Президент КНР Сі Цзіньпін у розмові з керівництвом Всесвітньої організації охорони здоров'я назвав коронавірус "дияволом", але заявив, що Китай зможе його перемогти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram