ГоловнаСвіт

Четвертий випадок зараження коронавірусом зафіксували у Франції

Захворювання діагностовано у літнього китайського туриста.

Четвертий випадок зараження коронавірусом зафіксували у Франції
Фото: ekovolga.com

Четвертий випадок зараження "уханським" коронавірусом зафіксовано на території Франції, повідомляє Интерфакс з посиланням на французькі ЗМІ.

За словами директора головного управління охорони здоров'я Франції Жерома Саломона, захворювання діагностовано у літнього китайського туриста. Зараз пацієнт перебуває у важкому стані в реанімації.

Зазначається, що чоловіка госпіталізовано в Парижі. Він приїхав з провінції Хубей, яка стала осередком поширення захворювання.

Раніше мешканка Уханя з ознаками зараження новим типом коронавірусу зуміла проникнути в Париж, обманом подолавши медичні бар'єри аеропорту у французькій столиці. Жінка, у якої перед відльотом до Парижа піднялася температура і почався кашель, прийняла жарознижувальне, що дозволило їй в аеропорту Парижа успішно минути тепловізор.

Нагадаємо, перші два випадки коронавірусу з Китаю у Франції підтвердили 24 січня. Це були перші два підтверджених випадки в Європі.

Спалах пневмонії в Ухані почався в середині грудня 2019 року, збудником став раніше невідомий коронавірус. За останніми даними, в КНР ним заразилися понад 4,5 тис. осіб, понад 100 людей загинули. Крім того, випадки захворювання зафіксовано в низці інших країн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram