ГоловнаСвіт

Посол Ізраїлю: зустріч Путіна і Зеленського в Єрусалимі не планувалася

Джоел Ліон не чув, щоб Офіс президента просив допомогти з організацією переговорів.

Посол Ізраїлю: зустріч Путіна і Зеленського в Єрусалимі не планувалася
Фото: Главком

Зустріч президента України Володимира Зеленського і президента Росії Володимира Путіна в Єрусалимі зі самого початку не була прописана в графіку візиту українського лідера.

Про це в ексклюзивному інтерв'ю LB.ua повідомив посол Ізраїлю в Україні Джоел Ліон.

"Я навіть не знаю про те, що ця зустріч передбачалася. Її не було в програмі", - зазначив він.

За словами посла, він не отримував відомостей і особисто не чув, щоб представники офісу Зеленського просили представників ізраїльського уряду допомогти з організацією зустрічі з Путіним.

Раніше під час зустрічі з ізраїльськими журналістами прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу говорив, що до нього часто надходять пропозиції стати посередником в переговорах України і Росії у врегулюванні війни на Донбасі. При цьому сам Нетаньягу, як повідомляють ізраїльські медіа, поки що не дав своєї згоди.

Нагадаємо, 22 січня з'явилася інформація, що Володимир Зеленський і Володимир Путін можуть зустрітися в Ізраїлі в кулуарах форуму пам'яті Голокосту. Офіс президента України у відповідь заявив, що зустріч Путіна і Зеленського поки що не запланована, але в Кремлі підтвердили таку можливість.

Пізніше Володимир Зеленський заявив, що не виключає зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним в Ізраїлі.

23 січня Зеленський відмовився від участі у форумі разом з українською делегацією, віддавши своє право на його відвідування людям, які пережили Голокост, яким не вистачило місць.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram