ГоловнаПолітика

Зеленський обговорив із прем'єром Болгарії екстрадицію Левіна, підозрюваного в справі Гандзюк

Українська сторона сподівається, що це станеться вже незабаром.

Зеленський обговорив із прем'єром Болгарії екстрадицію Левіна, підозрюваного в справі Гандзюк
Алексей Левин
Фото: стопкадр видео

Президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з прем'єр-міністром Болгарії Бойком Борисовим і подякував йому за співпрацю болгарських правоохоронців у затриманні Олексія Левіна, підозрюваного в справі про напад на Катерину Гандзюк.

Також Зеленський висловив надію на швидке вирішення питання про екстрадицію Левіна в Україну, йдеться в пресслужбі ОПУ.

Як відомо, Олексія Левіна затримали в Болгарії, де він мешкав останнім часом разом зі своєю співвітчизницею. Левіна підозрюють в організації нападу на Гандзюк.

27 січня болгарський суд заарештував Левіна на 40 діб. Прокуратура наполягала на утриманні його під вартою до винесення рішення про екстрадицію.

Левін просив суд призначити йому домашній арешт з носінням електронного браслета і заявив, що у нього серйозні захворювання серця. За його словами, він переніс чотири операції.

Пізніше заступник генерального прокурора Віктор Трепак заявив, що певні особи не хочуть екстрадиції  Олексія Левіна. За його інформацією, ці особи вже забезпечили Левіну необхідний захист.

Нагадаємо, 31 липня в Херсоні активістку Катерину Гандзюк облили концентрованою сірчаною кислотою. 4 листопада 2018 року Гандзюк померла в лікарні.

За звинуваченням у нападі на Гандзюк вже засуджено Сергія Торбіна, Віктора Горбунова, Володимира Васяновича, В'ячеслава Вишневського і Микиту Грабчука.

Підозрюваними в замовленні й організації нападу є Владислав Мангер і Олексій Левін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram