ГоловнаПолітика

Зеленський упевнений, що імпічмент Трампа не вплинув на відносини України і США

"США - це наш стратегічний партнер. Ми робимо все, щоб поліпшити наші відносини".

Зеленський упевнений, що імпічмент Трампа не вплинув на відносини України і США
Фото: telegram.org/V_Zelenskiy_official

Президент Володимир Зеленський вважає, що історія з імпічментом президента США Дональда Трампа не вплинула на відносини між країнами.

Про це він заявив на брифінгу з держсекретарем США Майком Помпео.

Відповідаючи на питання журналістки, чи зіпсувала історія з імпічментом українсько-американські відносини, Зеленський сказав, що ні, все навпаки. "У нас дуже добрі відносини між нашими країнами. Питання не тільки у словах, США дійсно нас підтримують і захищають Україну, підтримують нашу територіальну цілісність. Це правда. Будь-яка підтримка, як і дружба між країнами, вона повинна бути вигідною", - сказав президент.

Він зазначив, що США і Україна співпрацюють у багатьох галузях.

"Я не впевнений, що на ці теплі і важливі відносини вплинуло питання імпічменту президента США Дональда Трампа. Я неодноразово говорив: США - це наш стратегічний партнер. Ми робимо все, щоб поліпшити наші відносини. Ми робимо все, щоб збільшити інвестиції, вигідні для України. Така стратегія, як на Донбасі, вона і для всієї країни. Для нас важливі робочі місця, заробітні плати та збільшення соціальної підтримки нашого населення", - додав Зеленський.

Нагадаємо, у вересні 2019 року стало відомо, що співробітник американських спецслужб, який прослуховував розмову Трампа із Зеленським у липні 2019 року, вирішив, що президент США повідомив українському лідеру інформацію, яка стосується національної безпеки країни і може завдати шкоди США. Після цього в американських ЗМІ з'явилася інформація про те, що президент США в телефонній розмові тиснув на Зеленського і погрожував відкликати надання Україні фінансової допомоги, раніше виділеної Конгресом.

На цій підставі Палата представників Конгресу США увечері 24 вересня відкрила розслідування в рамках імпічменту президента Трампа.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram