ГоловнаПолітика

Трамп скасовував візит до Польщі через Зеленського, а не ураган, - Парнас

Трамп хотів натиснути на Зеленського, щоб той оголосив про розслідування проти Байдена.

Трамп скасовував візит до Польщі через Зеленського, а не ураган, - Парнас
Фото: EPA/UPG

Лідер США Дональд Трамп скасовував свій візит у Польщу у 2019 році через президента Володимира Зеленського, а не через ураган у Флориді. Про це розповів партнер адвоката президента США Лев Парнас в інтерв'ю MSNBC, передає "РБК-Україна".

Таким чином, Дональд Трамп хотів натиснути на Зеленського, щоб прискорити розслідування проти його конкурента на майбутніх виборах президента США Джо Байдена.

Парнас зазначив, що Трамп використовував ураган як виправдання.

"Президент Трамп повинен був особисто зустрітися із Зеленським у Польщі. Але він використав ураган як виправдання. Це було не через ураган, а тому що він злився, бо Зеленський усе ще не зробив спроби і не доклав зусиль, щоб зробити оголошення (про розслідування проти Байдена)", - розповів Лев Парнас.

Нагадаємо, 1 вересня 2019 року планувалася зустріч Зеленського і Трампа, однак вона не відбулася через те, що Трамп скасував свій візит. Лідери України та США зустрілися 25 вересня в Нью-Йорку.

Після того, як у ЗМІ з'явилася інформація, що Трамп міг тиснути на президента України Володимира Зеленського з метою розслідування щодо сина колишнього віцепрезидента США Джо Байдена, запустили процедуру імпічменту Трампа.

Демократи вважають, що Трамп перевищив повноваження, намагаючись створити проблеми своєму політичному суперникові.

Сьогодні також повідомляли, що Лев Парнас говорив, що в травні 2019-го ставив ультиматум новообраному президентові України, що жоден високопоставлений американський чиновник не буде присутній на його інавгурації і вся допомога країні буде припинена, якщо не почнеться розслідування у справі Джо Байдена.

15 січня Палата представників США оприлюднила нові покази Льва Парнаса у справі про імпічмент. Він надав рукописні нотатки, зроблені на канцелярському приладді готелю у Відні, в яких згадується Зеленський.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram