ГоловнаПолітика

Помпео: США підтримують Україну на шляху вступу в НАТО і ЄС

"Україна - це не просто географічне серце Європи. Це - межа між свободою і авторитаризмом у Східній Європі".

Помпео: США підтримують Україну на шляху вступу в НАТО і ЄС
Майк Помпео
Фото: EPA/UPG

Держсекретар США Майк Помпео підкреслив, що Штати підтримують Україну на шляху вступу в НАТО і Європейський Союз.

Про це він заявив на зустрічі з президентом Володимиром Зеленським у Києві.

"Україна - це важлива держава. Це не просто географічне серце Європи. Це - фортеця, межа між свободою і авторитаризмом у Східній Європі. Це - ринок, який розширюється, в тому числі і для американського експорту, це країна, яка забезпечує теплом європейців", - сказав держсекретар США.

Він також зазначив, що США бачать Україну як державу, що виборює свободу, демократію, права і благополуччя. "Ми продовжуємо підтримувати Україну, в тому числі і великі антикорупційні зусилля. Безумовно, зараз США працюють над тим, щоб Україна затвердила верховенство права, налагодила інвестиційний клімат, реформувала оборонний сектор і встановила енергонезалежність", - додав Помпео.

"Сполучені Штати захищають суверенітет і територіальну цілісність України. Ми продовжуємо підтримувати Україну щодо приєднання до НАТО і ЄС. Ми відновили роботу комісії США-Україна з питань стратегічного партнерства. Ми видали кримську декларацію, де вказано, що Крим - це Україна. США ніколи не визнає спроби Росії анексувати Крим. Минулого року разом з партнерами з Канади і ЄС ми скоординували санкції у відповідь на спровоковані РФ атаки на українські судна в Керченській протоці. У грудні ми посилили санкції щодо Північного потоку-2. Починаючи з січня 2017 року, ми надали Україні більш ніж $1 млрд допомоги в галузі безпеки. Це триватиме й надалі. Ми шукатимемо дипломатичні рішення і посилюватимемо безпеку України. Ми ніколи не приймемо ініціатив, які б ускладнили для України повернення контролю над територіями", - підкреслив держсекретар США.

Нагадаємо, 29 січня США посилили антиросійські санкції щодо Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram