ГоловнаПолітика

Кабмін підтримав посилення відповідальності за порушення пожежної та техногенної безпеки

Законопроєкт пропонує максимальний штраф за такі порушення - 8500 гривень.

Кабмін підтримав посилення відповідальності за порушення пожежної та техногенної безпеки
Фото: fort-i-ko.livejournal.com

29 січня на засіданні уряду було схвалено законопроєкт "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу України щодо посилення рівня відповідальності за порушення вимог пожежної та техногенної безпеки". Про це сказано у повідомленні ДСНС.

"Державною службою України з надзвичайних ситуацій ініційовано посилення відповідальності керівників суб'єктів господарювання за порушення вимог пожежної і техногенної безпеки шляхом впровадження дієвих адміністративних санкцій", - наголошується у ДСНС.

З цією метою МВС винесло на розгляд уряду відповідний проєкт закону.

Зараз санкції за порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки та за невиконання приписів та постанов посадових осіб ДСНС передбачають накладення штрафу до 170 гривень.

З метою підвищення рівня правової та громадянської свідомості посадових осіб і громадян, зменшення правопорушень, що становлять загрозу життю і здоров'ю людей, законопроєктом пропонується встановити максимальний штраф у розмірі до 8500 гривень.

Також законопроєктом пропонується значно підвищити розмір штрафної санкції за завідомо неправдивий виклик спеціальних служб - до 10 200 гривень.

Нагадаємо, у грудні про збільшення штрафів за порушення вимог пожежної безпеки заявляли і в Офісі генпрокурора.

На початку грудня президент Володимир Зеленський доручив Кабміну перевірити чиновників, які надають висновки про стан пожежної безпеки.

У серпні Мінрегіон оновив вимоги до систем пожежогасіння.

4 грудня в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу сталася пожежа, внаслідок якої загинули 16 осіб. Учні розповіли, що у палаючому коледжі не лунало жодних попереджувальних сигналів про тривогу. Студенти евакуювалися самостійно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram