ГоловнаПолітика

У Зеленського засекретили журнал відвідувачів Офісу президента, - "Схеми"

Відмову надати список візитерів пояснили конфіденційністю.

У Зеленського засекретили журнал відвідувачів Офісу президента, - "Схеми"
Фото: ЕРА/UPG

В Офісі президента офіційно відмовилися надати журналістам список відвідувачів, пояснивши це конфіденційністю.

Про це йдеться в репортажі програми "Схеми: корупція в деталях".

"Так, у Зеленського продовжили практику його попередників - Петра Порошенка і Віктора Януковича, коли імена гостей президентського офісу приховували, відмовляючи в інформації, що дозволяє першим особам держави проводити зустрічі з олігархами, особами з сумнівною репутацією, непоміченими для громадськості", - зазначають журналісти.

У відповіді з підписом т.в.о. керівника департаменту доступу до публічної інформації Офісу президента Тамари Козицької зазначено, що "ведення робочих журналів (журналів відвідувачів) ... є допоміжним документом для зручності роботи співробітників Служби охорони під час допуску відвідувачів".

На Банковій заявили, що "інформація про відвідувачів є конфіденційною" і відмовилися надати за запитом інструкцію, яка визначає порядок допуску до Офісу президента. У відповіді зазначено ,що такий документ "містить інформацію з обмеженим доступом".

У жовтні-грудні 2019 року знімальна група "Схем" зафіксувала серед візитерів Офісу президента родичів президентських помічників, друзів Володимира Зеленського з "95 кварталу", бізнесменів, серед яких Андрій Вавриш, Олексій Вадатурський, антикорупціонерів, суддів і люстрованих посадових осіб часів президента Януковича та з уряду Азарова.

Зокрема, журналісти зафіксували два візити до Офісу президента ексголови СБУ та віцепрем'єра часів Віктора Януковича Валерія Хорошковського.

"У перші місяці після своєї перемоги новообраний президент писав у facebook: "Більше жодних кулуарних переговорів, нічних візитів в АП і прихованих від суспільства домовленостей" - і обіцяв прозорість і відкритість у відносинах влади з великим бізнесом", - наголошують "Схеми".

Раніше в січні Офіс президента України Володимира Зеленського вимкнув коментарі в Instagram і YouTube.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram