ГоловнаПолітика

Децентралізація має бути відображена у Конституції у 2020 році, - Верещук

За її словами, реформа повинна стати потрібною й ефективною на місцях.

Децентралізація має бути відображена у Конституції у 2020 році, - Верещук
Ирина Верещук
Фото: Макс Левин

Народний депутат України від партії "Слуга народу", мер Рави-Руської (2010-2015 рр.) Ірина Верещук назвала "безперечним фактом" необхідність внесення змін до Конституції України у частині децентралізації вже цього року. Вона наголосила на важливості децентралізації, як однієї з небагатьох реально працюючих реформ. Про це вона заявила під час круглого столу "Децентралізація 2020. Турборежим" в Інституті Горшеніна.

"Децентралізація - одна з небагатьох реформ, яка реально працює, і її потрібно просто доопрацювати. Зміни до Конституції повинні бути внесені у 2020 році, це теж здається мені безперечним фактом. Те, якими вони будуть, слід обговорити і сформулювати їх з урахуванням думки представників громад, мерів і Асоціації міст. Усі вони мають дуже багато напрацювань, отриманих на практиці, і точно розуміють, як зробити так, щоб реформа почала працювати і стала потрібною й ефективною на місцях", - сказала Ірина Верещук.

Нагадаємо, згідно з результатами соціологічного дослідження, проведеного Інститутом Горшеніна спільно з Представництвом Фонду ім. Фрідріха Еберта в Україні, більшість українців (68,3%) вважають за необхідне, щоб нова влада продовжувала реформу місцевого самоврядування і децентралізації, розпочату попередньою владою, а 45,3% опитаних відзначили позитивні зміни, які вже відбулися у їхньому населеному пункті в результаті децентралізації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram