ГоловнаПолітика

Зеленський: "Укрзалізниця" веде переговори зі США про закупівлю локомотивів

Президент також запросив американський бізнес інвестувати в будівництва мостів і доріг.

Зеленський: "Укрзалізниця" веде переговори зі США про закупівлю локомотивів
Фото: ЕРА/UPG

Президент України Володимир Зеленський заявив, що "Укрзалізниця" веде переговори зі США про закупівлю партії локомотивів.

Про це він розповів на зустрічі з держсекретарем США Майком Помпео в Києві.

"Я впевнений, що 2020-й стане роком, коли ми відчутно збільшимо інвестиційне та торговельне співробітництво між Україною і США. Ми зацікавлені разом з американською стороною посилити розвиток залізничної галузі України. Міністерство інфраструктури України і «Укрзалізниця» вже ведуть переговори про закупівлю нової партії локомотивів американського виробництва", - заявив Зеленський.

Він також зазначив, що Україна розраховує, що США зможуть усунути торговельні обмеження - такі як захисні мита на імпорт сталі в розмірі 25%. "Це чутливе питання для нашого металургійного експорту. Ми сподіваємося на скасування цього мита для України", - сказав президент.

"Ми запрошуємо великий американський бізнес для розвитку інфраструктури України та участі в проєктах будівництва наших мостів і доріг. А також у проєктах видобутку українського природного газу і нафти. Очікуємо участі американських компаній у конкурсах на розробку ділянок Чорноморського шельфу. Крім того, Україна прагне побудувати ефективну співпрацю з Міжнародною корпорацією фінансування і розвитку. Ми зацікавлені в реалізації спільних кейсів у різних галузях нашої країни", - додав Зеленський.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram