ГоловнаПолітика

"Європейська Солідарність" вимагає від Рахункової палати перевірити витрати з бюджету на поїздку Зеленського в Оман

У зверненні фракції відзначили, що ОПУ намагається замаскувати подорож в Оман під робочий візит за власний кошт.

"Європейська Солідарність" вимагає від Рахункової палати перевірити витрати з бюджету на поїздку Зеленського в Оман
Фото: pravda.com.ua

Фракція "Європейська Солідарність" направила звернення до Рахункової палати з вимогою перевірити витрати коштів з державного бюджету в період проведення візиту президента Володимира Зеленського в Оман. 

У зверненні йдеться про те, що Офіс президента намагається замаскувати подорож в Оман під робочий візит за власний кошт, заявили у пресслужбі "Європейської солідарності"

"Але навіть шанувальникам президента Зеленського складно повірити, що він за власні кошти взяв у подорож свою держохорону, службовців спецзв'язку і захисту інформації, відповідальних за Держпротокол, харчування, зв'язки з громадськістю та інших співробітників. Очевидно, що більшість з супроводу президента потрапили в Оман за гроші платників податків", - припустили у фракції.

Відзначають, що дані останніх соціологічних опитувань показали, що більшість українців не вірять у версію з робочою поїздкою в Оман.

"Щоб унеможливити зловживання владою з боку президента, необхідно застосувати функцію парламентського контролю - єдиного механізму для протидії інформації про подробиці президентської подорожі. Завдяки залученню Рахункової палати "Європейська Солідарність" розраховує встановити справжню ціну відпустки Зеленського в Оман і зможе вивести на чисту воду всі корупційні ризики саме цієї поїздки", - додали в пресслужбі.

Нагадаємо, Зеленський полетів на Різдво в Оман під приводом робочої поїздки. Після того, як у неділю в ЗМІ з'явилася інформація, що Зеленський разом з сім'єю без розголосу поїхав відпочивати на узбережжі Оманської затоки, Офіс президента написав, що голова держави відбув до Оману з робочою поїздкою.

Він перервав свій візит після повідомлення про катастрофу літака МАУ в Ірані, але повернувся майже через добу з моменту авіакатастрофи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram