ГоловнаСвіт

Штучний інтелект уперше розробив медикамент

Ліки вже наближаються до фази тестування на людях.

Штучний інтелект уперше розробив медикамент
Фото: telegraph

Штучний інтелект уперше в історії розробив ліки. Препарат призначений для лікування обсесивно-компульсивного розладу. Про це повідомив The Telegraph.

"Перший медикамент, який повністю розроблений штучним інтелектом, наближається до фази тестування на людях і вважається великим досягненням у галузі медицини", - сказано в повідомленні.

Ліки було розроблено системою штучного інтелекту біотехнічної компанії Exscientia з Оксфорда.

Японська фармацевтична компанія Sumitomo Dainippon Pharma в партнерстві з Exscientia використовувала платформу, яка автоматично аналізує генетичні дані пацієнтів і знаходить молекули, які можуть бути використані в новому медикаменті.

Щоб вивести ліки на цю стадію розробки, зазвичай потрібно близько 4,5 років, проте штучний інтелект зробив це за менш ніж 12 місяців.

Нагадаємо, в січні 2019 року повідомляли, що компанія Facebook виділить 7,5 млн доларів на створення центру досліджень для вивчення етичних проблем, пов'язаних зі штучним інтелектом.

Проєкт допоможе просунутися в галузі вивчення етики нових технологій і дослідження фундаментальних етичних проблем, які зачіпають застосування і вплив штучного інтелекту. Дослідження триватиме п'ять років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram