ГоловнаСвіт

Кирило запропонував включити згадку про Бога до Конституції РФ

Московський патріарх упевнений, що більшість громадян Росії є вірянами.

Кирило запропонував включити згадку про Бога до Конституції РФ
Фото: EPA/UPG

Предстоятель Російської православної церкви Кирило (Гундяєв) виступив з ініціативою включити згадку про Бога до Конституції Росії.

Про це повідомляє Интерфакс.

"Давайте молитися, трудитися, щоб і в нашому Основному законі згадувався Бог. Оскільки більшість російських громадян у Бога вірить. Я не кажу тільки про православних - я говорю також про мусульман і про багатьох, про багатьох інших. Якщо в гімні може бути "Богом збережена рідна земля", чому про це не може бути сказано в нашій Конституції?" - сказав він.

На його думку, сьогодні можна було б почати дискусію про це.

"Гадаю, що спільними зусиллями і молитвами ми сприятимемо тому, щоб така піднесена ідея, якою є віра в Бога, яка формує моральність і особисту, і громадську, і політичну, щоб вона була присутня серед іншого і в нашій Конституції", - додав Московський патріарх.

Як повідомлялося, президент Росії Володимир Путін 15 січня запропонував поправки до Конституції, які, зокрема, змінюють механізм формування уряду. Законопроєкт про поправки одноголосно ухвалила в першому читанні Держдума. Друге читання призначено на 11 лютого.

Всенародне голосування щодо поправок до Конституції планується провести у квітні.      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram