ГоловнаСвіт

Apple тимчасово закриває офіси та магазини в Китаї через коронавірус

Співробітникам компанії, що займаються складанням ґаджетів, заборонено виходити на роботу у зв'язку з карантином.

Apple тимчасово закриває офіси та магазини в Китаї через коронавірус
Фото: EPA/UPG

Компанія "Apple" оголосила про закриття всіх офісів, магазинів і сервісних центрів на території материкового Китаю до 9 лютого через спалах коронавірусу нового типу 2019-nCoV. Про це йдеться в заяві корпорації, яку оприлюднив редактор Bloomberg Марк Гурман.

Рішення ухвалено через "обережність, що ґрунтується на останніх рекомендаціях провідних експертів в галузі охорони здоров'я". Онлайн-магазин продовжить працювати в колишньому режимі.

На офіційному сайті компанії на сторінці магазину в Пекіні йдеться, що 1 лютого він працює до 18:00 за місцевим часом, а з 2 по 7 лютого буде закритий. Те саме стосується магазинів в Наньїні, Шеньчжені, Гуанчжоу, Шанхаї та інших містах материкового Китаю (згідно з даними на сайті, всього 42 магазини). У Гонконзі, Макао і на Тайвані вони продовжать роботу.

Компанія пообіцяла стежити за ситуацією з коронавірусом і знову відкрити магазини якнайшвидше.

Apple виробляє більшу частину продукції в КНР і вважає цю країну ключовим ринком. За підрахунками CNBC, за грудень у Китай було відвантажено 3,2 млн iPhone (у грудні 2018 року показник становив 2,7 млн).

28 січня Bloomberg повідомив, що виробництву продукції Apple в Китаї може загрожувати зрив через карантин, який забороняє співробітникам, що займаються складанням ґаджетів, виходити на роботу.

Раніше Google вирішив тимчасово закрити всі офіси в КНР. Starbucks закрив у Китаї понад 2 тис. кав'ярень, а Honda і Nissan евакуювали робітників з міста Ухань, де вперше виявили спалах коронавірусу.

Крім того, про тимчасове призупинення бізнесу в КНР оголосили IKEA і Mcdonald's. Німецькі автоконцерни BMW і Volkswagen оголосили про продовження канікул на своїх заводах в Китаї до 10 лютого, передає DW.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram