ГоловнаСвіт

Євросоюз відправив у КНР 12 тонн захисного одягу

Раніше Китай запросив у ЄС "термінову допомогу".

Євросоюз відправив у КНР 12 тонн захисного одягу
Фото: EPA/UPG

Європейський Союз 1 лютого направив першу партію медичної допомоги в Китай для стримування поширення коронавірусу. Про це йдеться в заяві комісара ЄС з управління кризовими ситуаціями Янез Ленарчич.

"Після отримання інформації з Китаю про брак захисного обладнання Координаційний центр ЄС з реагування на надзвичайні ситуації, у співпраці з усіма країнами-членами ЄС, організовує доставку необхідних засобів індивідуального захисту", - йдеться в заяві.

Держави-члени спільноти зібрали загалом 12 тонн засобів індивідуального захисту, які вже відправлено до Китаю.

У документі також наголошується, що ЄС готовий надалі надавати будь-яку допомогу, необхідну Китаю в його зусиллях щодо стримування поширення коронавірусу.

Раніше в той же день голова Держради КНР Лі Кецян під час телефонної розмови з головою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн звернувся з проханням про надання "термінової допомоги".

Раніше повідомлялося, що центробанк Китаю має намір підтримати економіку країни на 156 млрд євро, забезпечивши таким чином стабільність на валютно-фінансовому ринку на тлі епідемії.

За останніми даними, мінімум 14380 осіб було інфіковано, 305 людей померли. У неділю, 2 лютого, перший летальний випадок від коронавірусу 2019 nCoV було зафіксовано за межами Китаю. 44-річний громадянин КНР помер в лікарні на Філіппінах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram