ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Гончарук: бригади інфекціоністів для боротьби з коронавірусом є в кожній області

"Наша медична система зробила все необхідне, щоб зустріти цю небезпеку".

Гончарук: бригади інфекціоністів для боротьби з коронавірусом є в кожній області
Фото: ТРК Украина

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук вважає, що Україна підготувалося до загрози занесення нового коронавірусу 2019 nCoV.

"Україна готова до цієї ситуації. У нас усі служби працюють у стані максимальної готовності. Ми контролюємо ситуацію на кордоні, перевіряємо тих людей, які заїжджають в Україну з ризикованих територій, у нас є їхні контакти", - сказав він у неділю в інтерв'ю ТРК "Україна".

Гончарук наголосив, що станом на 2 лютого жодна підозра на коронавірус не підтвердилася.

"Навіть у разі виникнення такого захворювання ми розуміємо, що треба робити. У нас у достатній кількості є бригади інфекціоністів - мінімум по дві оснащені бригади в кожній області, - які знають, що треба робити. Тому я не бачу підстав для занепокоєння", - сказав він.

Прем'єр додав, що новий робочий тиждень він почне з наради з приводу коронавірусу.

"Але станом на сьогодні я можу з упевненістю сказати, що держава Україна, наша медична система зробила все необхідне, щоб зустріти цю небезпеку", - сказав він.

Нагадаємо, на початку зими в Китаї почалася епідемія нового коронавірусу 2019 nCoV. Станом на ранок 2 лютого він убив 305 чоловік (один на Філіппінах, інші - в Китаї), число інфікованих наближається до 15 тисяч.

У Європі випадки захворювання зафіксували у Великій Британії, Німеччині, Італії, Фінляндії, Франції, Швеції. Також зареєстровано два випадки хвороби в азійській частині Росії, один - в африканській частині Іспанії.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram