ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

ВООЗ не рекомендувала Китаю обмежувати міжнародну торгівлю і пересування людей через коронавірус, - посольство

Кількість хворих на коронавірус перевищила 17 000, загинуло понад 360 осіб.

ВООЗ не рекомендувала Китаю обмежувати міжнародну торгівлю і пересування людей через коронавірус, - посольство
Фото: EPA/UPG

Посольство КНР в Україні запевняє, що уряд Китаю вживає всебічних і найсуворіших профілактичних і контрольних заходів у зв'язку зі спалахом коронавірусу 2019-nCoV, завдяки чому вдалося запобігти "масштабному спалаху і поширенню епідемії". Про це йдеться в повідомленні посольства.

Також там нагадали, що керівництво країни надає своєчасну інформацію про епідемію як усередині країни, так і за кордоном, активно реагує на занепокоєння всіх сторін і зміцнює співпрацю з міжнародною спільнотою. І насамперед повідомило Всесвітню організацію охорони здоров'я (ВООЗ) і відповідні сторони про епідемічну ситуацію та поділилося вірусною послідовністю генів.

Посольство закликає не панікувати у зв'язку з оголошенням ВООЗ надзвичайної ситуації в галузі охорони здоров'я світового значення і, посилаючись на слова гендиректора ВООЗ Адханома Гебреєсуса Тедроса, стверджує, що немає підстав для заборони туризму в Китаї або міжнародної торгівлі.

"Генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос, високо оцінюючи заходи контролю китайського уряду, чітко висловив, що "згадану вище заяву було зроблено не через те, що відбувається в Китаї, а через те, що відбувається в інших країнах з крихкими системами охорони здоров'я, щоб вони могли посилити протидію епідемії. ВООЗ сповнена впевненості в можливостях Китаю з профілактики та контролю, а дії, вжиті Китаєм, безпрецедентні. Немає ніяких підстав для втручання в міжнародний туризм і торгівлю, і не рекомендується вживати заходів щодо обмеження міжнародної торгівлі і пересування людей", - заявило посольство КНР в Україні.

Нагадаємо, за даними на ранок 3 лютого кількість хворих на коронавірус перевищила 17 000, загинуло понад 360 осіб. Є інфіковані в Британії, США, Японії, Швеції, Німеччині, Канаді та Таїланді. Першою жертвою від цієї хвороби поза Китаєм став 44-річний чоловік на Філіппінах, який нещодавно повернувся з Уханю.

Кабінет Міністрів своїм розпорядженням затвердив план запобігання поширенню на території України нового китайського коронавірусу. Спалаху 2019-nCoV поки що не зафіксовано.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram