ГоловнаСуспільствоЖиття

У п'ятьох областях України за добу може випасти 50 см снігу

Вітер подекуди сягатиме 20-22 метрів в секунду.

У п'ятьох областях України за добу може випасти 50 см снігу
Фото: Макс Требухов

Державна служба з надзвичайних ситуацій попередила про несприятливі погодні умови, які можуть привести до припинення руху транспорту і ускладнити роботу енергетичних підприємств.

За 5 лютого приріст сніжного покриву місцями може сягнути 30-50 см, повідомили у пресслужбі ДСНС. Снігопад супроводжуватиметься шквальним вітром до 20 метрів в секунду.

"5-6 лютого у центральних областях значний сніг, у східних областях сильний сніг з дощем, пориви вітру 15-20 м/с, місцями ожеледь і налипання мокрого снігу, заметіль, сніговий покрив може сягнути 15 см", - йдеться у повідомленні.

У Кіровоградській, Дніпропетровській, на півдні Харківської, півночі Донецької і Луганської областей сніговий покрив сягне 30-50 см. У південних областях сильний дощ перейде у мокрий сніг, сніговий покрив 10-15 см, пориви вітру 17-22 метри за секунду, хуртовини і ожеледь.

У Києві 5 лютого будуть сильні опади переважно у вигляді мокрого снігу, налипання мокрого снігу, пориви вітру 15-20 м/с, хуртовини, ожеледь, сніговий покрив 5-10 см.

7-9 лютого погода стабілізується, але впаде температура: вночі до -13, вдень до -6, у східних областях вночі до -16, вдень близько -10.

Нагадаємо, вчора киян попередили про снігопади й ожеледі, водіїв попросили відмовитися від поїздок на особистому транспорті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram