ГоловнаЕкономікаДержава

Кличко пообіцяв за рік добудувати Велику Окружну до вулиці Богатирської

Ділянка мала бути готова ще рік тому.

Фото: kyivcity.gov.ua

Мер Києва Віталій Кличко пообіцяв до кінця 2020 року добудувати Велику Окружну дорогу до вулиці Богатирської. Активні будівельні роботи почнуть у квітні.

Про це йдеться на сайті КМДА.

"Я поставив завдання в стислі терміни побудувати нову частину дороги від вулиці Сім'ї Кульженків до вулиці Богатирської. Це трохи більше за кілометр. Тому що ми продовжуємо будівництво Великої Окружної дороги навколо столиці. І наше головне завдання - зменшити транспортне навантаження на центральні вулиці міста. Щоб транзитні авто не їхали центральними магістралями столиці", - сказав Кличко.

Два роки тому він говорив, що ділянка Великої Окружної дороги до вулиці Богатирської буде побудована 2018 року. Але насправді відтоді змогли побудувати тільки половину від плану - до вулиці Сім'ї Кульженків.

Фото: kyivcity.gov.ua

Станом на початок 2020 року на вулиці Богатирській уже побудована основна конструкція нової розв'язки, розширена проїжджа частина під заїзди і з'їзди.

Також частково виконано роботи з будівництва нового шляхопроводу через залізницю: змонтовано каркас, частково зроблено насип з боку вулиці Сім'ї Кульженків, а також тунельну частину підземного пішохідного переходу.

Фото: kyivcity.gov.ua
Фото: kyivcity.gov.ua

Потім Велику Окружну збираються продовжити до Оболонського проспекту, у віддаленій перспективі вона повинна вийти на новий міст через Дніпро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram