ГоловнаПолітика

Кабмін скасував обов'язковий дозвіл на капремонт доріг

Дозвіл скасовано наразі експериментально.

Кабмін скасував обов'язковий дозвіл на капремонт доріг
Фото: kmu.gov.ua

Кабінет Міністрів скасував обов'язкове одержання дозволу від Державної архітектурно-будівельної інспекції на початок капітального ремонту доріг. Про це в телеграмі повідомив прем'єр-міністр Олексій Гончарук.

Дозвіл скасовано наразі експериментально.

Належну якість робіт має контролювати інженер-консультант, а будівельні роботи на період будівництва та гарантійного терміну експлуатації доріг повинні бути застраховані.

Компанії, які не бажають брати участь в експерименті, будуть проходити загальну процедуру початку будівельних робіт.

Скасування отримання дозволу на проведення робіт з капремонту доріг дозволить підряднику починати роботи відразу після укладення відповідного договору.

Нагадаємо, 27 січня в Києві відбулася презентація програми оновлення українських доріг, яку представили прем'єр-міністр України Олексій Гончарук, міністр інфраструктури України Владислав Криклій і керівник "Укравтодору" Олександр Кубраков.

Держава планує оновлення 6 тис. км доріг. За словами Кубракова, поки що 90-95% усіх українських доріг у незадовільному стані і близько половини з них потребує повного оновлення.

Крім того, радник прем'єра Юрій Голик повідомив, що на ремонт доріг у 2020 році додатково витратять 20 млрд грн, оскільки ВР дозволила залучати кредитні кошти обсягом до 20 млрд гривень на проведення дорожньо-будівельних робіт. Це стало можливим завдяки прийняттю законопроєктів №2660 і №2661 про внесення змін до Бюджетного кодексу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram