ГоловнаПолітика

Значна частина кримінальних проваджень ДБР неправосудні, - адвокат Порошенка

Головань підкреслив, що ексголова ДБР Роман Труба незаконно штучно створював неіснуючі "підстави" для звернення слідчих ДБР з клопотаннями до Печерського суду.

Значна частина кримінальних проваджень ДБР неправосудні, - адвокат Порошенка
Фото: prm.ua

ДБР перебуває за межами територіальної юрисдикції Печерського районного суду міста Києва, тому значну частину кримінальних проваджень ДБР слід викинути на смітник. 

Як інформує Цензор.НЕТ, про це у своєму блозі на УП повідомив адвокат п'ятого Президента України Петра Порошенка Ігор Головань.

За словами Голованя, він так і не дочекався від т.в.о. голови ДБР Ірини Венедіктової відповіді на запитання, де перебувають слідчі підрозділи ДБР.

"А ось Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду розібралася, встановила факт місця знаходження органу досудового розслідування Державного бюро розслідувань у Шевченківському районі міста Києва, а саме за адресою: м. Київ, вул. Симона Петлюри, 15", - зазначив адвокат.

Головань підкреслив, що ексголова ДБР Роман Труба незаконно штучно створював неіснуючі "підстави" для звернення слідчих ДБР з клопотаннями не в Шевченківський, а в Печерський суд.

"З яких причин Труба так до Печерського суду прикипів, нормальній людині зрозуміти важко, але можна, якщо згадати феєричні рішення Печерського суду. Думаю, що практично всі рішення слідчих суддів у кримінальних провадженнях центрального апарату ДБР виносилися Печерським районним судом міста Києва", - повідомив Головань.

За його словами, є підстави вважати ті рішення несправедливими.

"Адже, згідно з КПК України, клопотання, наприклад, про застосування заходів забезпечення кримінального провадження, обшуку, подаються до місцевого суду, в межах територіальної юрисдикції якого знаходиться орган досудового розслідування. А ДБР розташоване за межами територіальної юрисдикції Печерського районного суду міста Києва. Це означає, що значну частину (якщо не всі) кримінальних проваджень ДБР слід викинути на смітник. Якщо керуватися принципом верховенства права, звичайно", - підкреслив адвокат.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram