ГоловнаПолітика

Президент Зеленський приїде у Раду

Він проводитиме консультації з фракцією "Слуга народу" про ринок землі.

Президент Зеленський приїде у Раду
Фото: Михаил Палинчак

Президент Володимир Зеленський приїде до Верховної Ради і проведе консультації щодо законопроєкту про ринок землі. Про це LB.ua повідомило джерело у фракції "Слуга народу".

"Завтра, у четвер, перед розглядом у другому читанні законопроєкту про ринок землі у Раду приїде президент", - заявив співбесідник.

З його слів, глава держави проведе консультації з фракцією "Слуга народу" щодо законопроєкту про зняття мораторію на продаж с/г землі з жовтня 2020 року.

Також депутат підтвердив інформацію, що "для результативного голосування за закон ведуться переговори з фракцією ОПЗЖ для зняття їх поправок. Обговорюється питання призначення від ОПЗЖ одного з віцепрем'єрів".

Зазначимо, що сьогодні на ранковому засіданні парламенту голова фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко закликала завтра, о 9-00, прийти на мітинг під Верховну Раду проти відкриття ринку землі.

Нагадаємо, Верховна Рада 6 лютого розгляне закон про ринок землі. Для прийняття закону у другому читанні і у цілому фракція "Слуга народу" планує брати участь у засіданнях уночі з четверга проти п'ятниці.

Рада прийняла у упершому читанні законопроєкт №2178-10 про обіг ринку земель сільськогосподарського призначення у листопаді минулого року.

Президент Володимир Зеленський обіцяв, що продаж землі іноземцям має бути винесено на всеукраїнський референдум. Це збиралися прописати у законопроєкті до другого читання.

Скасування мораторію на продаж землі вимагає Міжнародний валютний фонд і підтримують провідні українські економісти. Попередній президент Петро Порошенко підтримував земельну реформу, але проти неї була Верховна Рада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram