ГоловнаПолітика

Зеленський підтримав рішення Кабміну обмежити зарплати і премії топчиновникам

Зарплата міністрів і їхніх заступників становитиме від трьох до п'яти середніх зарплат.

Зеленський підтримав рішення Кабміну обмежити зарплати і премії топчиновникам
Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський підтримав рішення уряду обмежити заробітну плату і премії керівникам органів виконавчої влади.

Таке рішення він прийняв під час наради на Банковій за участю представників Кабміну і Верховної Ради, інформує пресслужба президента.

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук повідомив голові держави про рішення впорядкувати питання виплати зарплат керівникам міністерств.

"Ми домовилися про те, що зарплата міністра, заступника міністра, інших високопоставлених чиновників буде прив'язана до середньої зарплати по країні. Зарплата міністрів і їхніх заступників - у діапазоні від трьох до п'яти середніх заробітних плат. І потрібно припиняти виплати по 200-400% премій - максимальна премія буде не більшою за один оклад", - сказав голова уряду.

За його словами, також уся інформація про зарплати керівництва Кабінету Міністрів буде публічною і оприлюднюватиметься щомісячно.

"Мені здається, дуже справедливо, що ви прив'язуєте плату з коефіцієнтом до середньої заробітної плати по країні, і якщо вона збільшується, то в усіх збільшується, а якщо зменшується, то й у чиновників теж", - зазначив Володимир Зеленський.

Також прем'єр поінформував президента про те, що уряд вирішив попросити наглядову раду "Нафтогазу" призупинити виплату премій топменеджменту компанії за перемогу в Стокгольмському суді над "Газпромом".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram